taller rastres aula i natura

Taller de rastres al Pirineu

Hi ha molts animals que viuen amagats, en silenci, són nocturns i són tan discrets en els seus costums que poden passar completament desapercebuts. Malgrat això, deixen proves de la seva activitat: petjades, excrements, marques als arbres, fruits mossegats i altres rastres que els delaten.

Saber llegir l’entorn per a detectar la presència d’aquests fantasmes del bosc no és interessant només per catalogar les espècies. En realitat, es converteix en un repte personal del naturalista que vol aprendre a desxifrar el paisatge amb uns ulls diferents.

Aquest taller consta d’una part teòrica i una pràctica. En la primera, s’aprèn com seguir rastres, què hem de mirar quan som al camp, com ens hem de comportar. A la part pàctica veurem un conjunt de motllos de petjades, excrements d’animals i molts altres rastres especialment preparats que ens ajudaran a saber quin aspecte té allò que buscarem al món real. Alguns són models fidelment reproduïts i altres són material real especialment preparat i conservat.

A la part pràctica, fem un recorregut per una zona amb fauna on busquem indicis de la seva activitat i posem a prova les nostres capacitats de detecció.

Aprendràs a llegir un llibre que tens davant cada vegada que surts al camp i que fins ara no coneixies!

NOTA COVID-19: Es demanarà portar mascareta i mantenir distància de seguretat.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s